Een hypotheek van Tellius sluit je altijd af via een adviseur. Op deze pagina vind je hoe je gemakkelijk een adviseur bij jou in de buurt kan vinden, hoe het zit met de kosten van een adviseur en hoe je het beste een adviesgesprek kan voorbereiden.

Een adviseur zoeken

Wij verstrekken alleen hypotheken via hypotheekadviseurs. Onze hypotheken zijn alleen verkrijgbaar via een adviseur, zodat je een voorstel krijgt dat het beste past bij jouw situatie.

Advieskosten

Een hypotheekadviseur werkt op basis van een uurtarief, een vast bedrag of een abonnement. Afhankelijk van de werkzaamheden die de adviseur voor jou verricht, spreek je een prijs af.

Het is bij wet verboden om als geldverstrekker provisie te betalen aan hypotheekadviseurs. Tellius Hypotheken betaalt hypotheekadviseurs dan ook niet. Jij betaalt daarom jouw adviseur ook rechtstreeks voor het advies en de bemiddeling. Hierdoor blijf jij als klant centraal staan.

Adviesgesprek voorbereiden

Hoe bereid je een adviesgesprek goed voor? Volg de onderstaande stappen voor een gedegen voorbereiding van een adviesgesprek.

Stap 1: Schrijf je wensen op. Dus: hoeveel geld heb je nodig en hoeveel kun je maximaal lenen? Een adviseur kan je hier ook bij helpen.

Stap 2: Leer meer over hypotheken. Wat voor hypothekenvormen zijn er? Hoe ziet het aanschafproces van een hypotheek eruit? Lees hier alles over hypotheken.

Stap 3: Verzamel de benodigde informatie. Zorg dat je de volgende informatie paraat hebt:

  • Je maand- of jaarinkomen. Neem bijvoorbeeld een loonstrook of jaaropgave mee;
  • De hoogte van het geldbedrag waarover je al beschikt; en
  • De hoogte van je schulden en/of jaarlijkse verplichtingen

Stap 4: Zoek een adviseur via onderstaande formulier.

Stap 5: Kies een adviseur en laat je adviseren over de hypotheek die het beste bij jou past.

Let op! Tellius geeft geen advies. Daarnaast is Tellius niet verantwoordelijk voor het advies dat de adviseur geeft. Lees ook informatie op de site van de AFM over een adviesgesprek.