Een belangrijke vraag bij het aangaan van een hypotheek is: hoeveel kan ik maximaal lenen? Op deze pagina kun je berekenen hoeveel je maximaal kunt lenen.

Wat kun je lenen?

Hoeveel geld kun je maximaal lenen voor je hypotheek? Hiervoor hebben wij een hypotheekcalculator ontworpen die jou kan helpen bij het beantwoorden van die vraag. De hypotheekcalculator kent een aantal verplichte invulvelden, zoals je jaarinkomen en de rentevastperiode. Daarnaast kent de hypotheekcalculator een aantal optionele invulvelden, zoals: jaarinkomen van je partner, een consumptief krediet en partneralimentatie. Het rentepercentage is standaard gevuld met de toetsrente. Jij kunt dit percentage wijzigen naar de rente waartegen jij zou willen gaan lenen.

De maximale hypotheekberekening geeft twee bedragen als uitkomst: één bedrag met Nationale Hypotheek Garantie en één bedrag zonder Nationale Hypotheek Garantie.

Let op: de hypotheekcalculator geeft enkel een indicatie. Aan de resultaten van de calculator kunnen geen rechten ontleend worden. Neem contact op met een adviseur voor een persoonlijke berekening.