Stappenplan aanpassen aflossingsvrije hypotheek naar annuïtair of lineair

U wilt uw hypotheek aanpassen zonder hypotheekadviseur
Dat betekent dat u zelf verantwoordelijk bent voor uw keuze. Wij beoordelen niet of deze wijziging passend is in uw situatie. Bent u niet zeker of heeft u vragen over de gevolgen? Neem dan contact op met uw hypotheekadviseur. 

 • 1. U vraagt ons om een wijzigingsvoorstel

  Stuur een e-mail naar beheer@tellius.nl. Vermeld daarin uw verzoek om een aflossingsvrij leningdeel om te zetten. Geef aan om welk leningdeel het gaat en of u kiest voor wijzigen naar een lineair of annuïtair leningdeel. Vergeet niet uw hypotheeknummer te vermelden.

 • 2. Na ontvangst maken wij een wijzigingsvoorstel voor u

  Wij sturen u een e-mail met een voorstel voor de wijziging. Ook vragen we u een verklaring te ondertekenen. In deze verklaring geeft u aan dat u de wijziging zonder uw adviseur wilt doen.

 • 3. U ondertekent het voorstel en de verklaring

  Stuur het ondertekende voorstel samen met de verklaring terug naar beheer@tellius.nl.

 • 4. Wij passen uw hypotheek aan

  Wij verwerken de wijziging op de ingangsdatum die in het voorstel staat. U ontvangt van ons een bevestigingsbrief. U ziet de wijziging vanaf dat moment in Mijn Tellius.

 • 5. U past de voorlopige belastingteruggave zelf aan

  Deze aanpassing heeft invloed op uw belastingteruggave. Uw maandlast wijzigt door de aanpassing van uw rente. Denkt u aan het aanpassen van uw (voorlopige) belastingteruggave? Daarmee voorkomt u dat u achteraf een bedrag moet terugbetalen.